Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Merlot.

2.50

Χαρακτηριστικά

Χρώμα: Ερυθρό
Καταλληλότητα: Οινοποιήσιμη.
Ωρίμανση: Τέλος Αυγ. -Αρχές Σεπτ.
Κουκούτσι: Ναι

Διαθεσιμότητα: μη διαθέσημο
Προσθήκη στην σύγκριση
Διαθεσιμότητα: μη διαθέσημο
Κωδικός προϊόντος: PLN000106013 Κατηγορία:

Περιγραφή

Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Merlot.

Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, ευαίσθητο στον περονόσπορο και τα τζιτζικάκια και σχετικά ευαίσθητο στο βοτρύτη. Λόγω της μεγάλης του ευαισθησίας στην ξηρασία απαιτεί κανονική τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου. Η πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών του το καθιστούν ευαίσθητο στους παγετούς της άνοιξης. Παρουσιάζει τάση για ανθόρροια και ανισορραγία όταν οι καιρικές συνθήκες κατά την άνθηση δεν είναι καλές (χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις), αλλά και λόγω υπερβολικής ζωηρότητας. Διαμορφώνεται σε αμφίπλευρο κορδόνι (Royat) και κλαδεύεται κοντά στα 2-3 μάτια. Προτιμά εδάφη αργιλοαμμώδη, αργιλασβεστώδη, δροσερά, βαθιά, ημιορεινών και ορεινών περιοχών, όπου η ωρίμανση των σταφυλιών δεν είναι πολύ γρήγορη. Ξεκινά τη βλάστηση πρώιμα στα μέσα του Μάρτη και ωριμάζει τέλη Αυγούστου. Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρνει 2 σταφύλια μέτρια, που δεν ξεπερνούν τα 250-300g πτερυγωτά, κυλινδρικά, κανονικής πυκνότητας. Οι ράγες είναι μικρού ως μέσου μεγέθους, 1,5g σφαιρικές ως δισκοειδείς, με φλοιό μέσου πάχους, κυανομέλανου χρωματισμού και σάρκα άχρωμη, χυμώδη, γλυκιά, ουδέτερης γεύσης, με 2-3 μέτρια γίγαρτα. Οι ράγες αποτελούν το 95% του βάρους του σταφυλιού και οι φλοιοί με τα γίγαρτα το 11 % του βάρους των ραγών.

Παραγωγή

Τέλος Αυγούστου – Αρχές Σεπτέμβρίου.

Έρριζα εμβολιασμένα φυτά

Πρόκειται για φυτά με την επιθυμητή ποικιλία-κλώνο εμβολιασμένη στο επιλεγμένο υποκείμενο, που έχουν αναπτυχθεί για ένα έτος στο φυτώριο σε ελεγμένο έδαφος. Το ριζικό τους σύστημα είναι καλά αναπτυγμένο και οι ρίζες σωστά κατανεμημένες ενώ η συγκόλληση του εμβολίου με το υποκείμενο είναι ομοιογενής, ξυλοποιημένη και ισχυρή. Διατίθονται με το εμβόλιο κλαδεμένο στα 2-3 μάτια και παραφηνωμένα για την προστασία των ματιών μετά τη φύτευση.

Φύτευση

Τα γυμνόριζα εμβολιασμένα μοσχεύματα αμπέλου πρέπει να φυτεύονται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αργά το χειμώνα έως την άνοιξη. Το έδαφος πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη υγρασιακή κατάσταση. Προτείνουμε την τοποθέτηση των φυτών στο νερό για μια μέρα πρίν την φύστευση ώστε να ενυδατωθούν πλήρως. Για την φύτευση ανοίξτε λακους 40-50 εκ και διάμετρο 30-35 εκ. Τοποθετήστε το φυτό στον πάτο του λάκου, απλώστε καλά τις ρίζες και σκεπάστε το φυτό με καλής ποιότητας και καθαρό απο ζιζανιοκτόνα χώμα κατα 15-20εκ. Πατήστε ελαφρά το χώμα μέσα στον λάκο ώστε αυτό να έρθει σε καλή επαφή με το ριζικό σύστημα του φυτού και συνεχίστε το γέμισμα του λάκου. Το σημείο εμβολιασμού πρέπει να βρίσκεται 3-5 εκ πάνω απο την επιφάνεια του εδάφους. Μετά την φύτευση ποτίστε ώστε να κρατηθεί υγρό το έδαφος γύρω απο τις ρίζες.

**Η διαθεσιμότητα των φυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κυρίως καιρικές συνθήκες) με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα τα προϊόντα προς διάθεση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο:~ Ιανουάριο – Μάρτιο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.2 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Merlot.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.