Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Cabernet Sauvignon.

2.50

Χαρακτηριστικά

Χρώμα: Ερυθρό
Καταλληλότητα: Οινοποιήσιμη.
Ωρίμανση: Αρχές Σεπτ. -Τέλος Σεπτ.
Κουκούτσι: Ναι

Διαθεσιμότητα: μη διαθέσημο
Προσθήκη στην σύγκριση
Διαθεσιμότητα: μη διαθέσημο
Κωδικός προϊόντος: PLN000106012 Κατηγορία:

Περιγραφή

Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Cabernet Sauvignon.

Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, ευαίσθητο στο ωίδιο, την εoυτυπίωση, την ίσκα, τη φόμοψη, την ερίνωση, πολύ ευαίσθητο στην ξηρασία. Με ορισμένα υποκείμενο που απορροφούν άσχημα το μαγνήσιο, όπως το SO 4, εμφανίζεται πρόβλημα ξήρανσης της ράχης. Στη Γαλλία διαμορφώνεται σε γραμμικό κορδόνι Guyot ενώ στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat) και δέχεται κλάδεμα κοντό στα 2 μάτια. Απαιτεί κανονική τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια του βλαστικού κύκλου, γι’ αυτό και στις ξηροθερμικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται η καλλιέργειά του σε εδάφη αβαθή και αποσαθρωμένα, καθώς σε αυτά τα εδάφη η πορεία ωρίμανσης του σταφυλιού παρουσιάζει άλματα επικίνδυνα για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Προτιμά εδάφη βαθιά ημιορεινών και ορεινών περιοχών, δροσερά, με καλή ικανότητα συγκράτησης νερού, μέτριας γονιμότητας.Ξεκινά τη βλάστηση αρχές με μέσα Απρίλη και ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη. Κάθε κληματίδα φέρνει 2-3 σταφύλια μικρά, που δεν ξεπερνούν τα 150g κυλινδροκωνικά, σχετικά πυκνόρραγα. Οι ράγες είναι μικρές, 1,2 g σφαιρικές, με φλοιό παχύ, ερυθρομελανού χρωματισμού και σάρκα άχρωμη, συνεκτική, γλυκιά, με ιδιαίτερη γεύση, λίγο χορτώδη, αρωματική. Οι ράγες αποτελούν το 95% του βάρους του σταφυλιού και οι φλοιοί μαζί με τα γίγαρτα το 18% του βάρους των ραγών. Πολλαπλασιαστικό υλικό : Επιλεγμένο Φασούλη

Παραγωγή

Αρχές Σεπτεμβρίου – Μέσα Σεπτέμβρίου.

Έρριζα εμβολιασμένα φυτά

Πρόκειται για φυτά με την επιθυμητή ποικιλία-κλώνο εμβολιασμένη στο επιλεγμένο υποκείμενο, που έχουν αναπτυχθεί για ένα έτος στο φυτώριο σε ελεγμένο έδαφος. Το ριζικό τους σύστημα είναι καλά αναπτυγμένο και οι ρίζες σωστά κατανεμημένες ενώ η συγκόλληση του εμβολίου με το υποκείμενο είναι ομοιογενής, ξυλοποιημένη και ισχυρή. Διατίθονται με το εμβόλιο κλαδεμένο στα 2-3 μάτια και παραφηνωμένα για την προστασία των ματιών μετά τη φύτευση.

Φύτευση

Τα γυμνόριζα εμβολιασμένα μοσχεύματα αμπέλου πρέπει να φυτεύονται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αργά το χειμώνα έως την άνοιξη. Το έδαφος πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη υγρασιακή κατάσταση. Προτείνουμε την τοποθέτηση των φυτών στο νερό για μια μέρα πρίν την φύστευση ώστε να ενυδατωθούν πλήρως. Για την φύτευση ανοίξτε λακους 40-50 εκ και διάμετρο 30-35 εκ. Τοποθετήστε το φυτό στον πάτο του λάκου, απλώστε καλά τις ρίζες και σκεπάστε το φυτό με καλής ποιότητας και καθαρό απο ζιζανιοκτόνα χώμα κατα 15-20εκ. Πατήστε ελαφρά το χώμα μέσα στον λάκο ώστε αυτό να έρθει σε καλή επαφή με το ριζικό σύστημα του φυτού και συνεχίστε το γέμισμα του λάκου. Το σημείο εμβολιασμού πρέπει να βρίσκεται 3-5 εκ πάνω απο την επιφάνεια του εδάφους. Μετά την φύτευση ποτίστε ώστε να κρατηθεί υγρό το έδαφος γύρω απο τις ρίζες.

**Η διαθεσιμότητα των φυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κυρίως καιρικές συνθήκες) με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα τα προϊόντα προς διάθεση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο:~ Ιανουάριο – Μάρτιο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.2 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Cabernet Sauvignon.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.