Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Σαββατιανό.

2.50

Χαρακτηριστικά

Χρώμα: Λευκό
Καταλληλότητα: Οινοποιήσιμη.
Ωρίμανση: Μέσα Σεπτ. έως Τέλος Σεπτ.
Κουκούτσι: Ναι

Διαθεσιμότητα: 1-3 ημέρες παράδοση
Προσθήκη στην σύγκριση
Διαθεσιμότητα: 1-3 ημέρες παράδοση
Τεμάχια
Κωδικός προϊόντος: PLN000106003 Κατηγορία:

Περιγραφή

Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Σαββατιανό.

Είναι η πλέον διαδεδομένη λευκή ελληνική ποικιλία, με κύρια κέντρα καλλιέργειας την Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Ποικιλία μέτρια ζωηρή, πολύ παραγωγική. Ο τυφλός οφθαλμός είναι γόνιμος. Στους παλαιούς αμπελώνες μορφώνεται σε χαμηλό κύπελλο ενώ σε νέους σε γραμμικό αμφίπλευρο Royat. Δέχεται κλάδεμα βραχύ. Σε εδάφη ξηρά, φτωχά σε ημιορεινούς και ορεινούς αμπελώνες παράγει οινικά προϊόντα ποιότητας .Έχει μεγάλη αντοχή στην ξηρασία. Παράγει οινικά προϊόντα ποιότητος σε ξηρά φτωχά και ασβεστούχα χαλικώδη εδάφη.Τα σταφύλια της είναι μετρίου μεγέθους, με ρώγες πυκνές έως πολύ πυκνές, σφαιρικές, κίτρινου-λευκού χρώματος. Πολλαπλασιαστικό υλικό : Επιλεγμένο Φασούλη

Παραγωγή

Μέσα Σεπτεμβρίου – Τέλος Σεπτεμβρίου.

Έρριζα εμβολιασμένα φυτά

Πρόκειται για φυτά με την επιθυμητή ποικιλία-κλώνο εμβολιασμένη στο επιλεγμένο υποκείμενο, που έχουν αναπτυχθεί για ένα έτος στο φυτώριο σε ελεγμένο έδαφος. Το ριζικό τους σύστημα είναι καλά αναπτυγμένο και οι ρίζες σωστά κατανεμημένες ενώ η συγκόλληση του εμβολίου με το υποκείμενο είναι ομοιογενής, ξυλοποιημένη και ισχυρή. Διατίθονται με το εμβόλιο κλαδεμένο στα 2-3 μάτια και παραφηνωμένα για την προστασία των ματιών μετά τη φύτευση.

Φύτευση

Τα γυμνόριζα εμβολιασμένα μοσχεύματα αμπέλου πρέπει να φυτεύονται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αργά το χειμώνα έως την άνοιξη. Το έδαφος πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη υγρασιακή κατάσταση. Προτείνουμε την τοποθέτηση των φυτών στο νερό για μια μέρα πρίν την φύστευση ώστε να ενυδατωθούν πλήρως. Για την φύτευση ανοίξτε λακους 40-50 εκ και διάμετρο 30-35 εκ. Τοποθετήστε το φυτό στον πάτο του λάκου, απλώστε καλά τις ρίζες και σκεπάστε το φυτό με καλής ποιότητας και καθαρό απο ζιζανιοκτόνα χώμα κατα 15-20εκ. Πατήστε ελαφρά το χώμα μέσα στον λάκο ώστε αυτό να έρθει σε καλή επαφή με το ριζικό σύστημα του φυτού και συνεχίστε το γέμισμα του λάκου. Το σημείο εμβολιασμού πρέπει να βρίσκεται 3-5 εκ πάνω απο την επιφάνεια του εδάφους. Μετά την φύτευση ποτίστε ώστε να κρατηθεί υγρό το έδαφος γύρω απο τις ρίζες.

**Η διαθεσιμότητα των φυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κυρίως καιρικές συνθήκες) με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα τα προϊόντα προς διάθεση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο:~ Ιανουάριο – Μάρτιο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.4 kg
Είδος

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Έρριζο εμβολιασμένο φυτό Σαββατιανό.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.