Σέλινο GEMMA.

1.00

Πλούσιο σε βιταμίνες ! Μονοετές. Φύλλα χρώματος πράσινου φωτεινού, πολύ αρωματικά. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σάλτσας, σούπας κ.ά. Απόσταση φυτών (εκ.): 20-25. Απόσταση γραμμών (εκ.): 40-60. Βάθος σποράς (εκ.):0,2-0,3. Ημέρες φυτρώματος: 18-25. Έναρξη συγκομιδής (ημέρες): 60. Ποικιλία: Verde da taglio. 5761
 • Εποχή σποράς: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας
 • Εποχή συγκομιδής / ανθοφορίας: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας
 • Διάρκεια καλλιέργειας: Μονοετές
Διαθεσιμότητα: 1-3 ημέρες παράδοση
Προσθήκη στην σύγκριση
Διαθεσιμότητα: 1-3 ημέρες παράδοση
Τεμάχια
Κωδικός προϊόντος: GEMSDS012786 Κατηγορία:

Περιγραφή

Λατινική ονομασία: Apium graveolens

Το σέλινο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας, με μοναδική γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Είναι ένα ποώδες αρωματικό φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Η ρίζα του και τα φύλλα του είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, και μέταλλα.

Ειδικές πληροφορίες καλλιέργειας

 • Σπόροι ανά γραμμάριο: 2700
 • Διάρκεια βλαστικότητας σπόρων (έτη): 3-4
 • Ενδεικτική θερμοκρασία ανάπτυξης (οC): 18-25
 • Ποσότητα φύτευσης ανά τετραγωνικό (g): 0,1-0,2
 • Ενδεικτική απόδοση ανά τετραγωνικό (kg): 4
 • Ύψος φυτού: 25

Οδηγίες φύτευσης και μεταφύτευσης

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε το σέλινο στον κήπο, αλλά και πολύ εύκολα σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Η σπορά γίνεται με σπόρια και αφού τα φυτά αποκτήσουν μέγεθος 15-20cm, γίνεται η μεταφύτευσή τους. Η εποχή της μεταφύτευσης είναι μέσα στο φθινόπωρο ή στις αρχές της άνοιξης.

Σέλινο GEMMA.

Λίπανση

Κατά την μεταφύτευση των φυτών του σέλινου, ενσωματώνουμε ένα οργανικό λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο, όπως η ακτιβοζίνη για πλούσιες ρίζες και μεταφυτεύσεις, απαραίτητη για την δημιουργία πλούσιου ριζικού συστήματος στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης του φυτού. Στη συνέχεια η λίπανση γίνεται με κομπόστ, καθώς και με οργανικά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης όπως η ακτιβοζίνη για λαχανικά με σύνθεση 9-5-3.

Πότισμα

Το σέλινο καλλιεργείται σε εδάφη με επάρκεια υγρασίας και είναι ανθεκτικό στο κρύο. Χρειάζεται τακτικό πότισμα καθώς έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό. Το πότισμα πρέπει να είναι σταθερό για να μην υποβάλλονται τα φυτά σε στρες.

TIP1: Στους οικιακούς λαχανόκηπους, το σέλινο μπορεί να καλλιεργηθεί με άλλα φυτά, όπως πιπεριά, κρεμμύδι, σπανάκι, σκόρδο, μπρόκολο, ντομάτα, κουνουπίδι και λάχανο, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή και καλύτερη αξιοποίηση του νερού και θρεπτικών στοιχείων.

TIP2: Το σέλινο παρέχει στον οργανισμό βιταμίνες, δημιουργεί φυσική άμυνα του οργανισμού, καθώς έχει διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες. Για την αποτοξίνωση του οργανισμού, βράζουμε μερικά φύλλα σέλινου, μαϊντανού και καρότου. Μπορούμε να πίνουμε το χυμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας στον οργανισμό μας αποτοξίνωση και φυσική ευεξία.

Σέλινο GEMMA.

Διευκρινήσεις

 • Πρόκειται για απλή ποικιλία σπόρου. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους σπείρετε.
 • Η συσκευασία γίνεται με εγγύηση διασφάλισης ποιότητας και όλες οι συσκευασίες έχουν ημερομηνία λήξης.
 • Ο αεροστεγώς κλεισμένος φάκελος αλουμινίου σας εγγυάται τη βλαστικότητα/φυτρωτικότητα των σπόρων.
 • Οι πληροφορίες της καλλιέργειας είναι ενδεικτικές. Μπορεί να υπάρχουν πιθανές αποκλίσεις από τις παραπάνω πληροφορίες.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.1 kg
Brand

Εποχή Σποράς

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας