πως κλαδεύουμε τριανταφυλλιές

Για να βοηθήσουμε τις τριανταφυλλιές στον κήπο μας να έχουν σωστή ανάπτυξη και μέγιστη ανθοφορία θα πρέπει να τις κλαδεύουμε σωστά την κατάλληλη εποχή. Η εποχή που κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές είναι μετά τις ισχυρές παγωνιές του χειμώνα και πριν το ξεκίνημα της νέας βλάστησης, δλδ. απο μέσα Ιανουαρίου μέχρι μέσα Φεβρουαρίου ανάλογα την χρονιά και την περιοχή.Δύο από τους βασικούς λόγους που κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές είναι για να ενισχύσουμε τον σωστό αερισμό του φυτού και να βοηθήσουμε τις ακτίνες του ήλιου να φτάνουν σε όλα τα σημεία του φυτού. Για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα κλαδία που κλίνουν προς το εσωτερικό του φυτού. Ένας ακόμη λόγος που κλαδεύουμε το φυτό είναι για να μπορέσει να αναπτύξει νέους και δυνατούς βλαστούς, γιαυτό θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα ξερά και γερασμένα κλαδιά, επίσης και όλα εκείνα που δείχνουν αδύναμα και πιο άρρωστα.Οι τομές που θα κάνουμε θα πρέπει να είναι 450 μοίρες αντίθετα από τον οφθαλμό και περίπου 0,6 εκ.(1/4inc.) πάνω απο τον οφθαλμό.

Πως κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές.

Στις θαμνώδεις τριανταφυλλιές θα πρέπει να αφαιρέσουμε περίπου τα 2/3 του μήκους τους για τις δενδρώδεις ισχύει το ίδιο αλλά πάνω απο την διασταύρωση.

Πως κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές.

Το ψαλίδι μας θα πρέπει να είναι καλά ακονισμένο και απολυμασμένο πριν ξεκινήσουμε το κλάδεμα. Επίσης θα πρέπει να φοράμε κατάλληλα γάντια για να προστατευτούμε από τα αγκάθια της τριανταφυλλιάς. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την λίπανση και το σκάλισμα των φυτών μας.

Δειτε περισσοτερα